Sales representative

Jouw baan als sales representative bij Timing

Je bent als sales representative verantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe klanten in de regio. Een baan met verantwoordelijkheid, jij zorgt ervoor dat de teams flexkrachten kunnen inzetten bij nieuwe bedrijven en dat de omzet en marge worden gerealiseerd. Je plant je eigen afspraken in en rijdt met jouw leaseauto of vestigingsauto regelmatig (spontaan) langs bij bedrijven. Je legt gemakkelijk contact en hebt een groot netwerk. Jij bent de verbinder tussen Timing en onze schitterende klanten. Eigenlijk ken je altijd wel iemand en weet je handig gebruik te maken van je contacten. Je staat te popelen om een kijkje te nemen bij bedrijven in verschillende branches, zoals productiebedrijven, logistieke dienstverleners en callcenters binnen het MKB-segment. Als sales representative kun je bij ons aan de slag vanuit de meest uiteenlopende studieachtergronden (HRM, commerciële economie, hotelschool, bedrijfskunde, communicatie of marketing). Wat wél belangrijk is, is dat jij saleservaring hebt. Bij een ander bureau of in een ander werkveld.

Ik zet samen met mijn team Timing op de kaart in het MKB segment. Ik bezoek daarom als sales representive dagelijks bedrijven. Geen dag is hetzelfde en dat maakt mijn werkt zo leuk!

Erik Roolvink, Sales Representative

Wat doet een sales representative bij Timing?

Onze sales representatives zijn de verbinders tussen Timing en schitterende nieuwe klanten. Jij kent ons verhaal. Sterker nog, jij bent ons verhaal. Jij weet precies hoe jij ons verhaal verkoopt aan nieuwe klanten. Niet alleen vanwege je ijzersterke commerciële instelling, maar ook omdat jij gelooft in dat wat wij doen. En belangrijker nog, waarom wij doen wat we doen. Jij bent de salesexpert van onze vestiging die zowel zelfstandig als samen met jouw collega’s bouwt aan de groei van de vestiging. Als sales representative bij Timing ga jij onder andere:

Prospects bezoeken

Jouw hart gaat uit naar een functie waarin je je salestalent volledig in kunt zetten. Binnen het marktgebied van jouw vestiging verricht je acquisitiewerkzaamheden en bouw je het bestaande klantenbestand van de vestiging verder uit. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het behalen van de begrote omzet en marges. Je gaat zelfstandig of met een collega op pad naar nieuwe of bestaande prospects waarbij je bij uiteenlopende organisaties over de vloer komt.

Offertes uitbrengen

Alleen een positieve indruk achterlaten is niet voldoende. Je volgt het contact met potentiële klanten op door hen te voorzien van een passende offerte of extra informatie. Bij Timing wil jij de impact voor onze klant vergroten. Omdat jij tijd hebt voor de klant, hebben zij dat ook voor jou. Een gelijkwaardige samenwerking waarin jij een langdurige relatie opbouwt.

Netwerken

Een goede focus en een gezonde dosis lef zijn noodzakelijk voor succes. Je bent altijd op zoek naar nieuwe en creatieve kansen voor de organisatie. Met jouw vlotte babbel, overtuigingskracht en commerciële denkwijze spot jij kansen in de markt voordat een ander ze ziet. Omdat je als sales representative een groot netwerk hebt, zowel online als offline, zie jij waar de kansen liggen en aarzelt niet om ze te pakken. Of je nu een nieuw bedrijf bezoekt, je op een netwerkevenement van je beste kant laat zien, jij denkt out of the box en bindt die nieuwe klanten aan Timing.

Onze sfeer

Hoe word je sales representative?

Als sales representative kun je bij ons aan de slag vanuit uiteenlopende studieachtergronden (bijvoorbeeld HRM, commerciële economie, hotelschool, bedrijfskunde, communicatie of marketing). Wat wél belangrijk is, is dat jij saleservaring hebt. Bij een ander uitzendbureau of in een ander werkveld. Je wilt graag scoren en bent eager. Als je je verder ook herkent in de competenties, zit je helemaal goed.

Over welke competenties beschikt een sales representative?

Wil je erachter komen of deze functie bij jou past? We vinden het belangrijk dat onze sales representatives sociaal zijn, lef hebben, nieuwsgierig, eager en enthousiast zijn. Herken je jezelf in deze competenties?

 • Sociaal. Met jouw grote netwerk ken je eigenlijk altijd wel iemand. In combinatie met jouw vlotte babbel zorg je ervoor dat jij de aanvraag voor een nieuwe vacature gegund krijgt.
 • Lef. Je weet waar de kansen liggen en bent niet bang om die te pakken. Je bent altijd bezig met het verbeteren van jouw eigen resultaten en die van Timing als geheel. 
 • Nieuwsgierig. Jij luistert, vraagt en observeert, en weet daardoor precies wat de klant wil. Jij weet hoe belangrijk het is dat onze klanten hun klanten tevreden houden. 
 • Eager. Met jouw tomeloze energie en eagerness om te scoren bouw jij snel een netwerk op. Soms gebeurt het dat een salescollega van een andere partij jou voor is. Balen! Maar je geeft niet op en kiest ervoor je te focussen om een nieuwe prospect. Jij kijkt vooruit. 
 • Enthousiast. Last but not least enthousiasmeer jij de klant en neemt hen mee in wat Timing voor hen kan bieden.

Wat verdient een sales representative?

We kunnen er wel omheen draaien, doen we liever niet. Werken betekent geld verdienen. Daarom betalen wij jou een markconform salaris dat past bij je functie. Als startende sales representative kan je rekenen op een bruto maandsalaris van €2380,- tot €3510,- afhankelijk van jouw ervaring. Daarnaast kun je ook een bonus verdienen als jij jouw sales targets haalt.

Naast je salaris bieden wij je nog veel meer. We investeren in onze mensen. Dat vinden wij belangrijk. Jij maakt als medewerker van Timing het verschil, voor onze flex- en payrollkracht, onze klant en voor jezelf. Werk je bij Timing dan staan waardering en vrijheid voorop. Ook als het om jouw ontwikkeling gaat. Er staat vanaf de allereerste dag een uitgebreid onboardingsprogramma voor je klaar. Zodat wij jou beter leren kennen en jij ons. Bij Timing werk je hard, maar wij vinden het ook belangrijk dat je er een lekker leven op nahoudt. Daarom ben je vrij op je verjaardag, kun je kiezen uit 13 ADV dagen (bovenop je 25 vakantiedagen) of meer loon. Aan ontwikkelmogelijkheden geen gebrek bij Timing. Geef je carrière een boost met verschillende opleidingsprogramma’s die we aanbieden. Als sales representative kun jij bijvoorbeeld kiezen uit een uitgebreid aanbod aan online trainingen. Interessant om jouw kennis te ontwikkelen. Daarnaast organiseren we een salesdag met alle salescollega’s om zo te netwerken en van elkaar te leren.

Wat zijn doorgroeimogelijkheden als sales representative?

Binnen de salestak kun je flink doorgroeien. Dat is mooi, want jij bent natuurlijk eager om te scoren, je wilt de allerbeste zijn. Niet alleen bij de klant, maar ook binnen jouw eigen loopbaan. Als sales repesentative ben jij 100% gericht op sales van het MKB. Samen met jouw manager stel jij doelstellingen vast die je op vaste momenten in het jaar toetst. Natuurlijk zijn targets belangrijk, maar ook jouw rol in het team wordt besproken. Je kunt je ontwikkelen op zowel zakelijk als persoonlijk gebied.

 • Behaal jij jouw targets en wil je hogerop? Dan groei je door van sales representative, naar sales executive en naar uiteindelijk salesmanager. Hoe hoger op je komt hoe groter de klanten zijn.

Het mooiste aan mijn werk? Vrijheid, kansen zien en samen, elke dag opnieuw, onze klanten verrassen met onze dienstverlening.

Ronny Linthorst, Projectmanager Opleiden Flexkrachten

Met wie werk je samen als sales representative?

Bij Timing vinden we waardering erg belangrijk dit zie je ook terug in de betrokken sfeer met jouw collega’s. Je werkt als sales representative samen met:

 • Jouw salescollega’s; vaak een sales executive of sales manager 
 • Jouw leidinggevende; de regiomanager
 • De directe collega’s uit jouw team; de intercedenten
 • En in sommige gevallen ook gespecialiseerde recruiters uit jouw team; de commercieel recruiters

Daarnaast werk jij samen met jouw collega’s van het hoofdkantoor in Apeldoorn. Daar werken de supportafdelingen. Dit zijn jouw collega’s die je kunnen helpen met jouw vragen over bijvoorbeeld wet- en regelgeving, facturatie of juist jouw eigen contract. Je staat hierin nooit alleen en in een organisatie waar bijna 1000 collega’s werken, is er altijd wel een helpende hand.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Met meer dan 160 vestigingen in Nederland, is er (bijna) altijd een plek bij jou in de buurt. Jij bent verbonden aan één van de vestigingen, maar bent ook veel in de regio op bezoek bij klanten en prospects.

Waarom sales representative worden bij Timing?

Omdat uitzendwerk onmisbaar is. Werken bij Timing betekent werken met mensen. Met onze flex- en payrollkrachten en onze klanten. Voor veel flexkrachten is uitzendwerk een eerste stap in hun carrière en een opstap naar een vaste baan. Voor klanten is het uitzendwerk cruciaal om succesvol te kunnen ondernemen. En jij kunt daar ook een waardevolle bijdrage aan leveren. De meeste mensen zien de producten van onze schitterende klanten. Wij zien de inspirerende mensen die deze producten mogelijk maken.

Wij zijn een familiebedrijf en zetten ons al meer dan 25 jaar in voor uitvoerend werk. Jij helpt onze flexkrachten aan een betere toekomst met perspectief op een vaste baan en jij helpt onze klanten bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen.

Enthousiast? Bekijk al onze sales representative vacatures.

Sales representative vacatures

Agenda van een sales representative

Tijd
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
Maandag

Dagstart

 1. Ik sluit aan bij mijn collega's op de vestiging om de weekplanning door te nemen
Marktbewerking, wie benader ik deze week?
Gezamenlijke lunch met collega's!
Op pad voor koude acquisitie!
Bezoekverslagen maken, mailbox updaten
Dinsdag
Offerte opmaken voor een prospect
Gezamenlijke lunch met collega's!
De offerte kan eruit!
Koud bellen met mijn collega's
Vacatures zoeken op banensites
Woensdag
Weekoverleg met het landelijke salesteam
Coachgesprek met manager
Gezamenlijke lunch met collega's!

Koud bellen met mijn collega's

 1. Samen zetten we de schouders eronder en bellen we om nieuwe klanten binnen te halen.

Administratie

 1. Ik houd het systeem op orde en verwerk de contacten die ik heb gelegd
Donderdag

Salesdag op het hoofdkantoor!

 1. Ik zie mijn landelijke salescollega's regelmatig op het hoofdkantoor
Gezamenlijke lunch met collega's!

Salesdag op het hoofdkantoor!

 1. Ik zie mijn landelijke salescollega's regelmatig op het hoofdkantoor
Vrijdag

Commercieel klantbezoek

 1. Een klant die ik heb benaderd vanwege een openstaande vacature heeft mij uitgenodigd voor een gesprek!
Klantbezoekevaluatie met manager

Gezamenlijke lunch met collega's!

 1. Lekker uitgebreid lunchen om het weekend alvast in te luiden!
Inlezen in bezoek prosprect
Op pad voor koude acquisitie!
Borrel!
Timing gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.