Commercieel recruiter

Jouw baan als commercieel recruiter bij Timing

Leg je door alle lagen heen makkelijk contact en ben je in jouw vrije tijd een matchmaker? Dan kan één van Nederlands grootste uitzenders jouw talent goed gebruiken. Als commercieel recruiter bij Timing ga je dagelijks op zoek naar de beste match tussen kandidaten, Timing en de klant. Je helpt een klantenservicemedewerker, orderpicker of afdelingsleider aan écht werk. Daarmee bezorg je de flexkracht een bestaan dat ertoe doet en de werkgever een gemotiveerde medewerker. Als recruiter kun je direct starten vanuit jouw opleiding en werkervaring opdoen waar je de rest van je carrière iets aan hebt.

Bij Timing ervaar ik mijn werk als betekenisvol. Voor mij is mijn dag geslaagd als een nieuwe collega werkgeluk ervaart en blij is met zijn of haar nieuwe baan.

Richelle van Sterkenburg, Corporate Recruiter

Wat doet een recruiter?

Voor jou is alleen de allerbeste match goed genoeg. Als commercieel recruiter bij Timing ga je dagelijks op zoek naar de beste match tussen flexkrachtkandidaten, Timing en de klant. Daarom sta jij als recruiter vooraan bij banenmarkten en netwerkbijeenkomsten. Je bent creatief in het binnenhalen van kandidaten en onderhoudt daarbij een netwerk met bijvoorbeeld de gemeente en het UWV. Je weet wat de klant zoekt omdat jij alles van de klant wil weten. Als commercieel recruiter bij Timing ga jij onder andere:

Talent spotten en binden aan Timing

Jij enthousiasmeert en inspireert. Je zorgt ervoor dat de kandidaten, net zoals jij, zich willen binden aan Timing en snel bij ons aan de slag kunnen gaan. Je verdiept je niet alleen in het cv, maar ook in de drijfveren en ambities van jouw kandidaat. Je bemiddelt en stuurt de kandidaat in de juiste richting. Jij bent de matchmaker en zoekt naar een baan die aansluit bij de kandidaat.

Kandidaten begeleiden in het sollicitatieproces

Met jouw enthousiasme en begeleidende rol in het proces zorg je ervoor dat de sollicitant goed is voorbereid op het eerste gesprek. Je geeft handige tips en tricks en zorgt ervoor dat iemand zelfverzekerd het gesprek aangaat. Jij gelooft in de kandidaat en zorgt ervoor dat hij of zij ook in zichzelf gelooft.

Klanten en collega’s adviseren over het recruitmentproces en de kandidaten

Als professional op gebied van recruitment overtuig jij de klant met jouw enthousiasme en skills en door de perfecte kandidaat aan te leveren. Je gaat met de klant in gesprek over het gevraagde profiel, stelt gerichte vragen en zorgt ervoor dat de zoekopdracht voor jou haalbaar is. Je werkt hard en doet wat je zegt, want daar hechten we bij Timing veel waarde aan.

Onze sfeer

Hoe word je recruiter?

Als commercieel recruiter kun je bij ons aan de slag vanuit uiteenlopende studieachtergronden (HRM, commerciële economie, hotelschool, bedrijfskunde, communicatie of marketing). Als je een mbo of hbo-diploma opzak hebt kun je solliciteren op deze baan met betekenis.

Wat verdient een recruiter?

We kunnen er wel omheen draaien, doen we liever niet. Werken betekent geld verdienen. Daarom betalen wij jou een markconform salaris dat past bij je functie. Als startende recruiter kan je rekenen op een bruto maandsalaris van €2380,- tot €3510,- afhankelijk van jouw ervaring.

Naast je salaris bieden wij je nog veel meer. We investeren in onze mensen. Dat vinden wij belangrijk. Jij maakt als medewerker van Timing het verschil, voor onze flex- en payrollkracht, onze klant en voor jezelf. Werk je bij Timing dan staan waardering en vrijheid voorop. Ook als het om jouw ontwikkeling gaat. Er staat vanaf de allereerste dag een uitgebreid onboardingsprogramma voor je klaar. Zodat wij jou beter leren kennen en jij ons. Bij Timing werk je hard, maar wij vinden het ook belangrijk dat je er een lekker leven op nahoudt. Daarom ben je vrij op je verjaardag, kun je kiezen uit 13 ADV dagen (boven op je 25 vakantiedagen) of meer loon. Aan ontwikkelmogelijkheden geen gebrek bij Timing.

Geef je carrière een boost met verschillende opleidingsprogramma’s die we aanbieden. Ook als je langer bij ons werkt zijn er volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Meer weten? Hier vind je alles over leren en ontwikkelen bij Timing.

Wat zijn doorgroeimogelijkheden als recruiter?

Bij Timing weten we dat talent onmisbaar is voor de toekomst van ons bedrijf. Daarom investeren we in jou. Je gaat veel leren over de uitzendbranche. Samen met jouw manager stel jij doelstellingen vast die je op vaste momenten in het jaar toetst. Waar loop je tegenaan en wat is jouw rol in het team? Je kunt je ontwikkelen op zowel zakelijk, als persoonlijk gebied.

Vind jij het schrijven van vacatureteksten één van de leukste dingen aan de baan? Of ben jij juist een kei in het sparren met de klant om zo tot een prettige samenwerking te komen? Bij Timing krijg je de ruimte om jouw talenten in te zetten en door te groeien in je functie of naar een andere functie. 

 • Binnen de functie kun je doorgroeien van junior, naar medior, naar senior commercieel recruiter, waarbij je je bindt aan grote klanten. Jij gaat zwaardere profielen zoeken en behaalt goede resultaten met jouw perfecte match. Groei je door, dan zit daar ook een mooie salarisstap aan vast. 
 • Ligt jouw talent ergens anders? Binnen Timing kun je de overstap maken naar bijvoorbeeld sales, teamlead of het hoofdkantoor. Spreek uit waar jouw ambities liggen en jouw talenten blijven niet onopgemerkt. Op ons hoofdkantoor zijn de mogelijkheden (bijna) eindeloos. Ligt jouw ambitie bij verzuim of ligt jouw talent bij leren en ontwikkelen? Jij krijgt de kans jezelf te bewijzen en te groeien naar een andere functie.

Over welke competenties beschikt een recruiter?

Wil je erachter komen of jij een type bent voor deze functie? We vinden het belangrijk dat onze recruiters proactief en creatief zijn, lef hebben, communicatief vaardig, dienstverlenend en enthousiast zijn. Herken je jezelf in deze competenties?

 • Proactief. Als recruiter werk jij voor een onmisbare groep flexkrachten van Nederland. Je bent op zoek naar kansen en weet zelf ook van aanpakken. 
 • Creatief. Jij zet creativiteit in om flexkrachten te benaderen. Geen idee is te gek. 
 • Lef. Je weet waar de kansen liggen en bent niet bang om die te pakken. Je bent bezig met het verbeteren van jouw eigen resultaten en die van jouw team. 
 • Communicatief vaardig. Omdat jij zowel veel met jouw flexkrachten als klanten en prospects in gesprek bent is jouw communicatieve vaardigheid jouw visitekaartje. 
 • Dienstverlenend. Als recruiter werk jij voor de flexkracht, klant en intercedent. Samen behaal je een mooi resultaat. 
 • Enthousiasme. Last but not least, als commercieel recruiter ga je sociaal te werk en zorg je ervoor dat jij zowel de flexkracht als klant en prospects met jouw aanstekelijke enthousiasme voor je wint. Jij hebt die gunfactor.

Ik werk met veel plezier bij Timing, ik kan hier écht mezelf zijn. De samenwerking binnen mijn team is erg fijn, het is lachen, gieren en brullen. Uiteraard wordt er ook hard gewerkt.

Nancy van Petersen, Recruiter

Met wie werk je samen als recruiter?

Bij Timing vinden we waardering erg belangrijk. Dit zie je terug in de betrokken sfeer met jouw collega’s. Je werkt als commercieel recruiter samen met:

Daarnaast werk jij samen met jouw collega’s van het hoofdkantoor in Apeldoorn. Daar werken de supportafdelingen. Dit zijn jouw collega’s die je kunnen helpen met jouw vragen over bijvoorbeeld verzuim van een flexkracht, de verloning of juist jouw eigen contract. Je staat hierin nooit alleen en in een organisatie waar bijna 1000 collega’s werken, is er altijd wel een helpende hand.

Hoe ziet je werkplek eruit?

De vestigingen van Timing zitten door heel Nederland verspreid. Vaak in een stad, op goed bereikbare locaties, zodat wij vanuit daar de klant goed kunnen bereiken en de flexkracht ons makkelijk kan vinden. Met meer dan 160 vestigingen in Nederland, is er (bijna) altijd een plek bij jou in de buurt.

Waarom recruiter worden bij Timing?

Omdat uitzendwerk onmisbaar is. Werken bij Timing betekent werken met mensen. Met onze flexkrachten en onze klanten. Voor veel flexkrachten is uitzendwerk een eerste stap in hun carrière en een opstap naar een vaste baan. Voor klanten is het uitzendwerk cruciaal om succesvol te kunnen ondernemen. En jij kunt daar ook een waardevolle bijdrage aan leveren. De meeste mensen zien de producten van onze schitterende klanten. Wij zien de inspirerende mensen die deze producten mogelijk maken.

Wij zijn een familiebedrijf en zetten ons al meer dan 25 jaar in voor uitvoerend werk. Jij helpt onze flexkrachten aan een betere toekomst met perspectief op een vaste baan en jij helpt onze klanten bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen.

Enthousiast? Bekijk al onze recruitment vacatures.

Recruitment vacatures

Agenda van een commercieel recruiter

Tijd
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
Maandag

Dagstart

 1. Samen met mijn team neem ik de werkweek door.
Sollicitaties doornemen
Gezamenlijke lunch met collega's!

Speeddates met kandidaten bij UWV

 1. Timing heeft een nauwe samenwerking met UWV, eens per week ga ik langs voor orienterende gesprekken!
Dinsdag

Een nieuwe vacature!

 1. Samen met de intercedent neem ik de aanvraag door en check alvast mijn poule van medewerkers
Vacatureteksten schrijven
Gezamenlijke lunch met collega's!

Searchen via Linkedin en vacaturebanken

 1. Ik doorzoek ons systeem en vacaturebanken voor de juiste kandidaten en plan ze in
Administratie
Woensdag
Sollicitatiegesprekken
Gezamenlijke lunch met collega's!
Voordrachten schrijven en kandidaten voordragen
Donderdag
Op klantbezoek met mijn collega-intercedent
Gezamenlijke lunch met collega's!
Linkedin en vacaturebanksearch
Sollicitatiegesprekken
Vrijdag

Doelstellingen-gesprek met mijn manager

 1. Samen met mijn manager kijk ik of ik op schema loop en mijn doelen voor dit jaar ga behalen.
Vacatureteksten schrijven

Gezamenlijke lunch met collega's!

 1. Lekker uitgebreid lunchen om het weekend alvast in te luiden!
Sollicitaties doornemen en gesprekken plannen
Administratie
Borrel!
Timing gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.