IK VIND HET LEUK OM MEE TE DENKEN MET DE KLANT EN DE FLEXKRACHTEN

Iedere maand zijn er collega’s waarmee we een jubileum vieren. Timers die met ons meegegroeid zijn. Britt de Waal is deze maand één van de jubilarissen. Ze werkt al zo'n 4 jaar Inhouse bij Hoogesteger als Account Specialist en ze haalt veel plezier uit het maken van planningen.

Had je 5 jaar geleden gedacht dit jubileum te halen?
“Nee, eerlijk gezegd niet. Ik had net mijn opleiding voor directie secretaresse afgerond. Er waren twee klasgenoten die vanuit hun stageperiode bij Timing gingen werken. Zij hebben mij benaderd en enthousiast gemaakt om hier te gaan werken. Het leek me een leuke functie, al wist ik ook nog niet zo goed wat ik precies kon verwachten. Ik dacht: ik laat het op me afkomen en zie wel hoe het loopt. Inmiddels zijn we alweer 5 jaar verder en ik ben er voorlopig echt nog niet op uit gekeken.”

Hoe ben je zo bij je huidige klant, Hoogesteger, terecht gekomen?
“Ik ben begonnen in Alkmaar bij een wat kleinere Inhouse klant. Toen die volledig ging afschalen ben ik naar Hoogesteger gegaan. Een leuke uitdaging, want op dat moment moest alles bij Hoogesteger nog worden opgestart.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“Voor mij zijn dat grotendeels de collega’s, de goede voorwaarden die Timing heeft, maar vooral het werken voor een leuke klant. De samenwerking tussen Hoogesteger en ons is heel goed. Ik zit hier 5 dagen per week Inhouse, dus het is wel belangrijk dat die klik er is. Er liggen veel uitdagingen en daar hou ik van, ik vind die afwisseling erg leuk. De samenwerking met Hoogesteger is 4 jaar geleden gestart, er was nog geen plan en we moesten alles helemaal gaan opbouwen. Wat ik heel fijn vond vanuit Timing, is dat we als team de vrijheid kregen om die opstart uit te voeren. ‘Ga de gesprekken maar aan, kijk maar wat voor beide partijen het beste is en ga het maar doen.’ Dat vind ik heel fijn aan Timing, dat je die vrijheid gewoon krijgt.”

Waarin onderscheid Timing zich volgens jou?
“Iedereen wordt hier in z’n waarde gelaten en er wordt bij Timing echt gekeken naar wat jouw sterke punten zijn. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Als jij recruitment heel leuk vindt en daar goed in bent, dan wordt er echt meegedacht hoe je daar zoveel mogelijk uit kunt halen. Er zijn veel trainingen beschikbaar en je persoonlijke ontwikkeling staat hier echt centraal. Verder heb ik een fijn team om me heen, ik weet dat alles bespreekbaar is en krijg goede begeleiding.”

Wat vind je zelf het leukst om te doen?
“Ik ben echt van de planningen, dat is helemaal mijn ding. Ik heb dat altijd al gehad, vroeger deed ik dat al bij bijbaantjes, dan vroeg ik of ik mee mocht helpen met de roosters. Het is echt iets wat in mij zit. De uitdaging die het heeft, het schuiven, het is altijd weer een puzzel om ervoor te zorgen dat alles rond komt. Hoe pak je op- en afschalingen aan en kan iemand misschien ook op een andere afdeling werken? Ik vind het leuk om daarmee bezig te zijn en mee te denken met de klant en de flexkrachten.”

Welke uitdagingen zijn er op je pad gekomen?
“Heel veel, maar ik hou wel van een uitdaging. Er loopt momenteel een heel traject met het plannen van vaste medewerkers. Bij Timing werken we met het plansysteem Planbition. Dit gebruikten we eerst alleen voor de flexkrachten, maar we plannen voor Hoogesteger nu ook de vaste medewerkers via Planbition in. Dat was een heel traject en daarin liggen nog veel uitdagingen. Samen met een projectgroep zijn we er druk mee bezig om dat allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen en verbeteringen uit te voeren.”

Op welke manier weet jij het verschil te maken?
“Vooral het meedenken met de klant en die wensen door te vertalen naar wat Timing te bieden heeft. Zoals met de personeelsplanning in Planbition wat we nu doen. Het is mooi om daarin het verschil te kunnen maken. Als ik terugkijk op 4 jaar geleden, toen er nog helemaal geen plan was en we alles moesten opstarten en kijk waar we nu staan dan is dat echt een mooie ontwikkeling geweest. Het was erg leuk om die opstart mee te maken en ik heb daar veel van geleerd.”

Waarvan heb je het meest geleerd?
“Ik denk vooral van de beginperiode toen ik net begon bij Hoogesteger. De teamleiders kwamen nog weleens binnen met vragen of vroegen om wijzigingen en dan deed ik dat gewoon. Maar achteraf kwam ik er dan achter dat het vaak beter is om eerst even met meerdere mensen om tafel te gaan zitten voordat je van alles gaat doorvoeren of wijzigen. Zo voorkom je dat je achteraf weer dingen moet gaan terugdraaien.”

Is er nog iets dat je bij Timing graag wil bereiken of ambieert?
“Als ik in de toekomst verder doorgroei dan gaat het ook iets met plannen worden. Voor nu zit ik nog goed op mijn plek bij Hoogesteger in mijn huidige functie en is die ambitie om door te groeien naar planspecialist er nog niet. Er ligt hier nog zoveel uitdaging voor mij, er valt nog veel te behalen. Ik ben hier voorlopig echt nog niet klaar.”

28.08.2023
Share
Timing gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.