DOORDAT JE DE RUIMTE KRIJGT, KUN JE OOK ECHT HET VERSCHIL MAKEN

Iedere maand zijn er collega’s waarmee we een jubileum vieren. Timers die met ons meegegroeid zijn. Selin Cicek - Cebem is deze maand één van de jubilarissen. 5 jaar geleden stapte zij bij Timing binnen als Inhouse intercedent. Inmiddels is ze doorgegroeid tot Casemanager verzuim. Dit is haar verhaal.

Had je 5 jaar geleden gedacht dit jubileum te halen?
"Ja, eigenlijk wel. Ik ben niet iemand die verder gaat kijken als ik ergens goed zit. Bij Timing zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien. Er wordt echt met je meegedacht. Ik kan mezelf hier ontwikkelen, mooie certificaten behalen, doorgroeien en ik heb het naar m’n zin. Waarom zou ik dan weggaan?"

Hoe ben je zo bij Timing terecht gekomen?
"Via mijn broer! Hij heeft in het verleden een hele tijd voor Timing gewerkt en had het erg naar zijn zin. Verder was hij altijd erg enthousiast over de feesten die bij Timing worden georganiseerd en de goede sfeer. Inmiddels was hij alweer een tijdje gestopt en ik was op zoek naar een leuke baan. Hij heeft mij toen aangedragen via zijn oud-collega (Maureen Schutte red) en zodoende ben ik bij Timing terecht gekomen."


 

Wat houd je hier?
"Je bent geen nummertje bij Timing, maar echt een persoon. Alles doe je in een team en er wordt echt interesse in je getoond. Ook de ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden, spelen een grote rol. Er wordt ook vaak gevraagd wat je wilt en hoe het met je gaat. Ik heb het idee dat ik hier goed word geholpen. Het maakt verder ook niet uit wie je bent, op welke afdeling je werkt en of je nou op het hoofdkantoor werkt of op een vestiging: iedereen hier weet elkaar te vinden en het voelt echt als een geheel."

Wat maakt Timing zo speciaal?
"Ik voel me hier gewaardeerd. Bijvoorbeeld de Timing feesten, die wil ik echt niet missen en ik plan ieder jaar zelfs mijn vakanties er omheen. Verder krijg je ook een leuk bedrag om je jubileum te vieren met je team. Dat vind ik het mooie aan Timing: bij de mooie momenten wordt echt stil gestaan en deze worden echt gevierd."

"Wat ik ook speciaal vind, is dat je echt iets kunt betekenen voor flexkrachten. Ook met een zieke flexkracht bijvoorbeeld in mijn rol als casemanager. Je geeft ze de aandacht die ze nodig hebben en soms word je achteraf oprecht bedankt hiervoor, dat geeft mij veel voldoening."

Wat is of was je grootste uitdaging?
"Ik ben begonnen als Inhouse intercedent bij Johma. Daarna ben ik doorgegroeid naar de rol van proces begeleider kort verzuim en vorig jaar oktober ben ik casemanager geworden. Die laatste overstap was best een uitdaging. Ik moest een opleiding afleggen van een aantal maanden. Timing heeft dit voor mij vergoed. Het was fijn dat ik de kans kreeg om door te groeien, maar ik vond het ook wel even wennen dat ik meer verantwoordelijkheden kreeg. Elke situatie is anders, zeker als het om verzuim gaat. Daar leer ik wel veel van en hopelijk kan ik mijzelf daarin verder gaan ontwikkelen."

Op welke manier maak jij het verschil?
"We zijn natuurlijk allemaal anders, maar ik heb wel het gevoel dat ik mijzelf bij kan uitspreken bij Timing en weet dat er ook iets mee wordt gedaan. Iedereen is heel toegankelijk. Je mening doet er echt toe en wordt geaccepteerd en gerespecteerd. Doordat je die ruimte krijgt, kun je ook echt het verschil maken."

"Verder kun je ook echt het verschil maken richting flexkrachten. Door ze begeleiding te bieden en ze te helpen. We hebben tegenwoordig veel te maken met arbeidsmigranten, die kennen bijvoorbeeld niet alle wetten en regelgeving, het is mooi dat je ze daar in kunt ondersteunen."

Waarvan heb je bij Timing het meest geleerd?
"Uit de tijd dat ik intercedent was, heb ik geleerd om op een andere manier naar mensen te kijken. Ik heb geleerd om echt naar mensen te luisteren om zodoende te achterhalen wat er aan de hand is, om vervolgens samen tot een goede oplossing te komen. Zo kan ik diegene misschien weer verder helpen. Uiteindelijk heeft dat ook meegespeeld in de overstap naar casemanager, in deze rol kan ik dieper ingaan op gesprekken en mensen nog beter helpen."

Kun je daarover wat meer vertellen? Hoe is dat gegaan?
"Ik werd door een collega getipt: zij gaf aan dat ze collega’s zochten bij de afdeling verzuim en dat er daar een vacature vrij kwam. Zelf had ik mij er nog niet eerder in verdiept, maar uiteindelijk ben ik hierover in overleg gegaan en sprak het mij wel aan. Ik was benieuwd of ik het wel kon, maar ben blij dat ik deze stap heb kunnen nemen. Ik vind het fijn om naar mensen te luisteren en waar nodig advies te geven. Als intercedent had ik minder de tijd om overal dieper op in te gaan en dat kan ik nu als casemanager wel."

Wat is het geheim van jouw succes?
"In mezelf blijven geloven. Als je positief ergens in gaat, dan pakt het ook positief uit. Andersom werkt dat net zo. Ik vind het daarom belangrijk om positief te blijven en in mijzelf te blijven geloven, ook al is dat niet altijd makkelijk, uiteindelijk bereik je daar het meeste mee."

Wil je nog iets meegeven?
"Blijf altijd in jezelf geloven en ga niet twijfelen! Als je iets graag wilt, ga ervoor en doe het gewoon. Je kunt altijd nog een stapje terug nemen. Ik vind dat je niet moet leven met ‘wat als ik dit had gedaan’ of ‘wat als ik daaraan was begonnen’. Maak je dromen waar en ga je voor je doelen!"

27.06.2023
Share
Timing gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.